The Aquarium
  • Name

    The Aquarium

  • Type

  • Client

    Municipality of Copenhagen

You either love it or you don’t. This day care centre certainly pushes the envelope for innovation within the world of public institutions. Dorte Mandrup had a vision of a sculptural palace and of providing young children with variation and a sensory experience. Nicknamed the Aquarium because of its transparent facade, the centre offers a unique and stimulating setting for the everyday life of small humans!

Read more ↓

The day care centre is located in a green oasis in a densely populated district. The site is narrow and rather long in a proportion of 1:3.

The southern side of the site, next to Næstvedgade, is characterized by old preservation-worthy lime trees. In the summertime, the trees provide shade to half of the site. Therefore, in order to achieve appropriate utilization of the land in regards to sunlight, the building is placed along the eastern side of the site.

Neastvedgade3
Nestvedgade4
Neastvedgade7
Neastvedgade8
Naestvedgade
Naestvedgade10
The day care centre is located in a green oasis in a densely populated district. The site is narrow and rather long in a proportion of 1:3.
Naestvedgade 12
Naestvedgade 8
Naestvedgade 13